Piinicele din faina integrala

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kilogram de faina integrala
  • 1kilogram de faina alba
  • 60 grame de drojdie proaspata
  • 3linguri pline de zahar
  • 2linguri de sare
  • 5pahare de apa calduta
  • 1/3 pahar de ulei

Mod de preparare

Drojdia cu zaharul si un pahar de apa se amesteca impreuna si se lasa deoparte 10 minute.

Intru-n alt vas se amesteca fainile cu sarea si dupa aceea se adauga amestecul de drojdie si apa si se framinta un aluat si la urma se adauga uleiul care trebuie sa inveleasca aluatul ca sa nu fie uscat.

Se acopera aluatul cu un prosop umed si se lasa la dospit 2ore pina se dubleaza.

Seimparte in patru din fiecare se formeaza o piine sau piinicele mici.Se aseasa intro tava unsa cu ulei si se mai lasa sa cresca inca 1/2 de ora.

Se incinge cuptorul la 200 grade si se pune pe fund o tava plina cu apa ca piinea sa iese cu ocoaja crocanta.

Se coace 30-40 de minute pina se aureste. Iese o piine foarte gustoasa.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise