Pilaf cu 7 arome romanesti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 căţei de usturoi, tocaţi
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi vinişoare şi tocat
  • 1 linguriţă de pastă de muştar
  • 1/2 linguriţă de miere
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 lingură de mieji de seminţe de floarea-soarelui, prăjiţi şi săraţi
  • 1 lingura de cimbru, proaspăt
  • 1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • piper negru, proaspat macinat
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 cana cu orez
  • 200 ml lapte de cocos
  • patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un amestec de condimente (de tip pasta) creat de mine cu ceva timp in urma. Pasta “7 arome romanesti” da un gust cu totul special acestui preparat traditional.

Se pun intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea, usturoiul, ardeiul iute si cimbrul. Se proceseaza pana ce se omogenizeaza. Se adauga mustar si miere si se continua pana se obtine o pasta.

Se combina carnea cu jumatate din pasta de condimente. Se lasa la marinat 30 de minute.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste carnea la foc mediu-iute, pana ce se rumeneste uniform. Se scoate si se asaza pe o farfurie calda.

Se adauga in tigaie ceapa si se caleste la foc mic pana ce se face translucida. Se adauga restul de pasta de condimente si orezul, se amesteca bine si se ridica temperatura. Se soteaza 1 minut, pana ce orezul incepe sa se faca translucid.

Se adauga laptele de cocos si carnea, se completeaza cu apa, daca este nevoie, se amesteca, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se mijoteaza 12 minute, sau pana cand lichidul este absorbit. Se lasa la odihna 5 minute, apoi se adauga patrunjel si se amesteca. Se serveste fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise