PILAF CU DOVLECEI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei;
  • 1 ceasca cu orez;
  • 150 ml ulei;
  • 1 ceapa potrivita;
  • 3-4 rosii mari;
  • 2 ardei gras;
  • 1 legatura marar;
  • 1 legatura patrunjel;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Orezul se alege,se spala in mai multe ape,se pune la fiert in apa imbogatita cu 2 cubulete supa;

Dovleceii se spala,se curata de coaja,ardeii de cotoare si seminte;

Ceapa se curata,se taie marunt si se pune la inabusit in ulei;

Cand ceapa s-a calit, se adauga dovleceii taiati cuburi,ardeii taiati fideluta si verdeata tocata si se lasa toate la calit;

Orezul nu se lasa la fiert complet,ci se fierbe 3/4 din timpul de fierbere,se da deoparte;

Peste compozitia de dovlecei se adauga rosiile taiate cuburi,se lasa sa dea vreo doua-trei clocote,apoi se toarna orezul;

Se adauga putina supa de pui incalizita,in asa fel incat sa acopere compozitia,se poate pastra pe foc si prepara cam 15 minute,sau se poate da la cuptorul incins,tot 15 minute.

Preparatul se poate servi ca atare sau garnitura la fripturi;

Se poate orna cu marar si patrunjel .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise