Pilaf cu fructe uscate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana nuci
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 4 catei de usturoi, toca ti
  • cana hrisca cu graunte Întregi (casa)
  • 1/2 cana linte rosie
  • 3 cani apa fiarta
  • 3/4 lingurita rozmarin uscat, maruntit
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 2/3 cana caise uscate, taiate cubulete
  • 2/3 cana smochine uscate, taiate cubulete
  • 1/4 cana patrunjel tocat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul in prealabilla180°C. Se coc

nucile 7 minute, sau pâna când sunt crocante si

aromate. Când se racesc suficient, se taie bucati

mari.

2 Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc

potrivit. Se adauga ardeiul gras si usturoiul si se

prajesc 4 minute sau pâna când ardeiul este fraged.

J Se adauga hrisca si lintea rosie si se prajesc

3 minute sau pâna când hrisca este bine rumenita.

If Se adauga apa fiarta, rozmarinul, sarea si piperul

negru; se pun la fiert. Când dau În clocot, se face

focul mic, se acopera si se mai fierb 15 minute sau

pâna când este fiarta hrisca. Se adauga nucile,

caisele, smochinele si patrunjelul.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise