Pilaf de hrişca

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 pahare de hrişca
  • -3 pahare de apa
  • -1 ardei verde taiat marunt
  • -1 ceapa de marime medie taiata marunt
  • -3 rosii de marime medie
  • -1 cub de Maggi
  • -ulei de masline
  • -legume mixte congelate
  • -sare dupa gust( eu am pus o lingurita)
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1 lingurita de condiment mixt macinat pentru orez: all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb

Mod de preparare

Se caleste ceapa in ulei de masline 2-3 minute , apoi se adauga ardeiul verde si se mai caleste 5 minute.

Hrisca se opareste cu apa si se spala bine.

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt.

Se pune apa la fiert cu sarea, piperul si condimentele; se adauga ceapa calita si ardeiul, rosiile si legumele .

Cand a inceput sa fiarba se adauga cubul de Maggi si hrisca si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute.

Se lasa acoperit pilaful inca 15 de minute.

Am servit-o ca garnitura langa ficatei de pui prajiti si asezonati cu suc de rodie acrisoara si muraturi asortate.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise