Pilaf de orez cu ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 8 ciuperci proaspete ( pot fi si conservate )
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6-8 feliute usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1/2 manunchi patrunjel verde
  • supa vegetala

Mod de preparare

Se prepara intr-o oala circa 1,5 -2 l supa din legume ( eu am pus legume de la borcan ) si se mentine la foc foarte mic la temperatura de fierbere .

Se pune la foc uleiul de masline impreuna cu un polonic de supa vegetala , se adauga ceapa tocata marunt , dupa 4-5 minute se adauga morcovul dat pe razatoare si ciupercile feliate . Cand acestea s-au inmuiat se adauga orezul , se amesteca bine apoi se adauga un polonic de supa cat sa acopere compozitia . Cand zeama a scazut se adauga un alt polonic de supa si tot asa pana la final . Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga patrunjelul si usturoiul , ambele tocate si se continua fierberea in acelasi mod . Cand orezul este fiert , oprim focul , adaugam o lingura de unt si amestecam bine .

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise