Pilaf de orez cu pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 pulpe de pui
  • 300-400g orez cu bobul lung
  • 1-2 cepe
  • 1 morcov
  • telina
  • ardei rosu
  • piper boabe
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • condimente pentru pilaf dupa preferinta
  • patrunjel

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert.Orezul se spala bine si se lasa cu apa sa se mai inmoaie.Dupa ce s-a luat spuma bine de la carne, se adauga piperul, ceapa, morcovul, telina,ardeiul tocate marunt sau date pe razatoare.Se adauga si uleiul si se lasa la fiert cu capac pana acestea sunt bine fierte.Dupa ce aufiert legumele se adauga orezul, se potriveste de sare si condimente si se lasa la foc mic sau se baga in cuptor pana scade si orezul este fiertbine.Daca scade si totusi orezul nu este gata se mai adauga apa calda sau supa de pui si se continua fierberea.La final se orneaza cu patrunjel verde. Se servesre alaturi de salate sau muraturi.Eu am servit alaturi de ardei capia cu ceapa cu gust picant acrisor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise