Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • o lingura ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata ( facultativ )
  • o legatura patrunjel verde tocat marunt
  • 1 morcov mare ras
  • 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se prepara o supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale care se va mentine continuu la temperatura de fierbere .

Intr-o oala de marime medie , de preferat antiaderenta , punem sunca , uleiul , jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat , morcovul ras , usturoiul pisat si ceapa toacata , cateva linguri de zeama vegetala amestecand pana se inmoaie ingredientele apoi adaugam orezul , un polonic din zeama vegetala mentinuta la temperatura de fierbere , amestecam si lasam sa fiarba pana se evapora apa apoi adaugam din nou un polonic de zeama continuand astfel pana cand orezul este pe jumatate fiert apoi adaugam cealalata cantitate de patrunjel verde .Amestecam si continuam fierberea ca mai inainte pana cand orezul ajunge la consistenta dorita .

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise