Pilaf de pui cu unt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 1/2 pahare orez
  • 2 linguri unt topit
  • o ceapa
  • o lingurita unt proaspat
  • 1 litru apa

Mod de preparare

Puiul se taie bucati, se pune intr-o oala mica, se toarna apa cit sa acopere carnea si cind da in clocot se adauga sare si ceapa. Carnea nu trebuie trecuta din fiert. Se alege apoi orezul, se spala se usuca intr-un servet si se rumeneste usor in unt intr-o cratita. Se stinge orezul cu 3 pahare de supa strecurata in care a fiert puiul, se adauga apoi carnea de pui, se acopera cu capac si se da la cuptor sa fiarba la foc mic 25-30 minute. Pilaful nu trebuie amestecat cu lingura. Inainte de a se servi la masa se pune deasupra o bucatica de unt proaspat.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise