Pilaf dietetic foarte gustos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 g orez
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/2 cutie ciuperci taiate
  • 3 morcovi
  • 2 pastirnac
  • 2 rosii
  • 4 linguri pasta tomate
  • condimente (usturoi
  • dafin
  • oregano
  • cimbru
  • maghiran
  • ienibahar
  • marar
  • boia iute sau dulce
  • sare
  • piper)

Mod de preparare

Se fierb legumele feliate. Orezul se fierbe in apa ramasa de la legumele fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea gras e gretos si nesanatos) si mararul tocat marunt. Dupa ce orezul s-a inmuiat se adauga cimbrul, maghiranul, dafinul, boabele de piper si oregano, ienibaharul, sare dupa gust. Se adauga si ciupercile eventual maruntite, se pun deasupra felii de rosii taiate si se mai da totul la cuptor. Intre timp se face un sos din pasta de tomate amestecata cu usturoiul strivit, sare si putin ulei, toate calite si stinse cu apa de la legumele fierte. Se rade gulia si se amesteca cu putina sare, sau se taie bucatele foarte mici. Gulia si sosul se pun deasupra pilafului cald cind se scoate de la cuptor si se serveste. Daca aveti cuptor cu microunde timpul de preparare se scurteaza.

Se serveste cu vasul asezat pe masa, caci e destul de aspectuos. Se poate adauga o salata din salata verde, morcovi rasi, un mar ras, o gulie rasa, o sfecla mica fiarta si rasa, toate amestecate cu putin ulei, sare si lamie

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise