Pilaf primavara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pt 6 persoane:
  • -supa vegetala-700ml
  • -orez-350g
  • -mazare-200g
  • -bacon-80g
  • -unt-30g
  • -6cepe verzi
  • -1 ceapa
  • -foaie de dafin,arome(patrunjel,maghiran,),ulei,sare,piper;

Mod de preparare

Intr-un contenitor incalziti 3 linguri de ulei, uniti cepa taiata in doua, 2 foi de dafin si orezul, caliti bine la foc mare si adaugati supa calda, amestecati si adugati sare si piper dupa gust. Acoperiti contenitorul si-l introduceti in cuptorul incalzit la 200° pt 15-17'. Intre timp fierbeti mazarea pt 6-8 min si taiati baconul in cubulete mici. Taiati ceapa verde doar partea alba si uniti cu mazarea fiarta si cu baconul si le caliti pe toate in untul topit timp de 5 min, adugati putina sare amestecul de arome taiate ft fine, caliti 3-4 min. Raciti orezul copt pe o farfurie mai mare, scoateti ceapa si foile de dafin. In momentul servirii incalziti ametecul de verdure si bacon, adaugati orezul, condimentati cu 3 linguri de ulei, amestecind in mod delicat si servit!!!! Pofta buna!!!!! Acompaniati cu un vin alb sec :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise