Pineapple cake

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g ananas din compot
  • 50 g unt
  • 100 g zahar brun
  • pentru blat:
  • 80 g unt
  • 220 g zahar
  • 4 oua
  • 260 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 ml lapte batut
  • esenta de rom

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.

Intr-o tava de 25 X 35 cm punem hartie de copt pe care o ungem cu unt.Daca tava va fi mai mica , prajitura va fi mai inalta.

Untul ramas din cele 50 g il taiem bucatele mici.

Presaram zaharul brun in tava unsa si asezam feliile de ananas scurs de sirop, peste zahar.

Separat cernem faina impreuna cu praful de copt.Adaugam esenta de rom.

Untul il mixam bine cu zaharul.

Adaugam ouale pe rand mixand intre ele.

Treptat adaugam faina si laptele batut, amestecam bine pina obtinem un aluat moale pe care il turnam in tava peste ananas.

Dam tava la copt pina prajitura se face aramie deasupra, cam 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta.

Scoatem tava cand prajitura este coapte , o lasam sa se odihneasca 5 minute, apoi o rasturnam pe o farfurie cu ananasul in sus .

Scoatem cu grija hartia si lasam prajitura sa se raceasca, abia apoi o portionam.

Pofta mare !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise