Pireu de spanac cu ochiuri

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ½ kg spanac
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • 3-4 catei usturoi (facultativ)

Mod de preparare

Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva clocote pina se inmoaie spanacul. Se scurge de apa, se lasa in strecuratoare pina se raceste, se toaca foarte marunt, apoi se pune intr-o cratita cu untul, 2-3 linguri de apa, laptele si sarea si se lasa sa fiarba incet pina scade bine. Inainte cu citeva clipe de a lua de pe foc, se adauga usturoiul pisat si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.

Se serveste cu oua (ochiuri sau jumari).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise