Pirjoale moldovenesti cu untura

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg carne
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 2 felii piine alba
  • 1 lingura untura
  • patrunjel si marar tocat
  • sare
  • piper
  • untura pentru prajit
  • pesmet

Mod de preparare

Carnea taiata bucati se da prin masina de tocat impreuna cu o ceapa cruda, piinea muiata si bine stoarsa de apa si doua cepe tocate marunt, inabusite cu o lingura de untura. Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se amesteca totul foarte bine. Se ia cu o lingura din tocatura o cantitate potrivita si se da cu mina forma dorita (rotunda sau lunguiata), se trece prin pesmet si se prajeste pe ambele parti in untura incinsa. Pirjoalele se fac din carne de vaca, de porc, de berbec, din piept de pasare sau din carne amestecata, de vaca si porc. Verdeata se poate inlocui cu usturoi pisat

Se servesc fierbinti, cu pireu de cartofi, cu sote de legume, cu salata sau muraturi

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise