Piscoturi cu crema de mascarpone – desert fara coacere, rapid si delicios

Incearca aceste piscoturi cu crema de mascarpone, un desert rapid si usor de pregatit, perfect pentru orice ocazie. Fara coacere, gata in doar cateva minute!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de piscoturi (4x12 buc.)
  • Crema
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • vanilie (esenta sau zahar vanilat)
  • Sirop
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de zahar pudra
  • vanilie
  • Decor
  • fulgi de cocos
  • ciocolata

Mod de preparare

Daca ti-a placut tiramisu-ul clasic cu mascarpone si cafea sau cheesecake-ul fara coacere cu afine, sigur te va incanta si aceasta reteta de piscoturi cu crema de mascarpone, un desert fin, aerat si incredibil de usor de facut. Textura moale a piscoturilor se imbina perfect cu crema catifelata, iar rezultatul este un dulce elegant, potrivit atat pentru mesele de familie, cat si pentru ocazii speciale. Iar daca vrei sa te inspiri pentru alte deserturi spectaculoase, iti recomand si pavlova cu fructe de padure si frisca naturala, un alt preparat simplu, dar impresionant.

Preparam mai intai crema. Intr-un bol punem smantana pentru frisca, mascarponele, zaharul pudra si vanilia. Mixam pana cand obtinem o crema pufoasa si aerata, cu tinuta. Nu este nevoie sa mixati mai mult, sa nu se taie.

Laptele il indulcim cu zaharul pudra si il aromam cu vanilia.

Inmuiem piscoturile rapid in lapte, le asezam pe o tava si umplem jumatate din ele cu crema. Nu le insiropati pe toate odata, faceti cate 3-4 perechi, umpleti cu crema si dati-le prin fulgi de cocos.

Decorati-le cu ciocolata alba si neagra, floricele, diverse forme sau bombonele de zahar. Puneti-le la frigider cateva ore sau peste noapte si apoi le puteti manca. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise