Piscoturi

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 120 de grame de zahar
  • 80 de grame de faina
  • 5 albusuri de ou
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet de vanilie
  • 2 linguri de zahar pudra.

Mod de preparare

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hirtie zaharul pisat, iar pe alta hirtie faina proaspat cernuta. Se bat albusurile spuma intr-un cazanel, se toarna incet 1/3 din zahar si se mai bate cu telul pina ce se intareste bine albusul. Se scoate telul, se pune restul de zahar, amestecind usor cu o lingura, apoi se adauga pe rind galbenusurile, faina cernuta si vanilia. Se pregateste din timp o hirtie alba, mai groasa de marimea tavii, in care vom coace piscoturile. Este bine sa avem o tava speciala, fara pereti laterali; se face un cornet de hirtie care se taie la virf, astfel incit sa aiba o gaura de un diametru de 1/2 cm. Se umple pe trei sferturi cu compozitia si se toarna pe hirtia dinainte pregatita piscoturi de 10-12 cm lungime. Se lasa intre ele un interval de 5-6 cm, deoarece cresc la copt. Se presara deasupra putin zahar praf; se apuca hirtia de un capat si se scutura usor, aplecind-o usor ca sa se scurga in afara zaharul praf cazut pe hirtie si se asaza incet pe tava neunsa. Se coc la foc potrivit, mai mult moale, cam 25 de minute, in care timp piscoturile trebuie sa creasca frumos, fara sa se rumeneasca. Cind sint gata, se scot imediat de pe hirtie cu ajutorul unui cutitas si se aseaza pe farfurie, lipiti cite doi, cu partea de pe tava dinauntru.

Se servesc la Five O'clock Tea

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise