Piure de cartofi si mazare cu usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g cartofi, curatati si taiati in bucati mari
  • 8 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 lingura sare
  • 1 cana si 1/2 mazare congelata
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 8 cepe verzi, faiate fin

Mod de preparare

Intr-o cratita mare, se amesteca usturoiul, cartofii, 1/4 lingurita de sare si apa cat sa le acopere cu 2-3 cm ; se pun la fiert. Cand dau in clocot, se face focul mic si se fierb 20 de min sau pana cand sunt fierti cartofii. Se adauga mazarea si se mai fierbe 1 min. Se scurg.

Cartofii, mazarea si usturoiul se pun inapoi in cratita. Se adauga restul de 3/4 lingurata sare, laptele batut si tarhonul. Se zdrobesc cartofii pana cand devin ca o crema.

Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa verde si se prajeste 3 min sau pana cand este foarte moale. Se pune in amestecul de cartofi piure si se tine la foc mic pana cand se incalzesc cartofii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise