Piure de cartofi si mazare cu usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g cartofi, curatati si taiati in bucati mari
  • 8 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 lingura sare
  • 1 cana si 1/2 mazare congelata
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 8 cepe verzi, faiate fin

Mod de preparare

Intr-o cratita mare, se amesteca usturoiul, cartofii, 1/4 lingurita de sare si apa cat sa le acopere cu 2-3 cm ; se pun la fiert. Cand dau in clocot, se face focul mic si se fierb 20 de min sau pana cand sunt fierti cartofii. Se adauga mazarea si se mai fierbe 1 min. Se scurg.

Cartofii, mazarea si usturoiul se pun inapoi in cratita. Se adauga restul de 3/4 lingurata sare, laptele batut si tarhonul. Se zdrobesc cartofii pana cand devin ca o crema.

Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa verde si se prajeste 3 min sau pana cand este foarte moale. Se pune in amestecul de cartofi piure si se tine la foc mic pana cand se incalzesc cartofii.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise