Intr-o cratita mare, se amesteca usturoiul, cartofii, 1/4 lingurita de sare si apa cat sa le acopere cu 2-3 cm ; se pun la fiert. Cand dau in clocot, se face focul mic si se fierb 20 de min sau pana cand sunt fierti cartofii. Se adauga mazarea si se mai fierbe 1 min. Se scurg.
Cartofii, mazarea si usturoiul se pun inapoi in cratita. Se adauga restul de 3/4 lingurata sare, laptele batut si tarhonul. Se zdrobesc cartofii pana cand devin ca o crema.
Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa verde si se prajeste 3 min sau pana cand este foarte moale. Se pune in amestecul de cartofi piure si se tine la foc mic pana cand se incalzesc cartofii.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise