PIURE DE FASOLE VERDE

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame fasole verde;
  • 2 felii de paine;
  • 3 linguri smantana;
  • zeama de lamaie,sare,piper;
  • 2 catei de usturoi;
  • 100 ml lapte.

Mod de preparare

Fasolea se spala,se curata,se pune la fiert in apa clocotita cu sare(daca folosim congelata,respectam instructiunile de pe punga);

Feliile de paine se pun la inmuiat in lapte;

Dupa fierbere fasolea se pune in blender,se face pasta,se pune in alt vas,se adauga painea stoarsa bine,smantana,zeama de lamaie dupa gust,sare,piper,usturoiul pisat,se foloseste un mixer pentru omogenizare.

Se poate folosi ca garnitura la snitele,piftele,etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise