Piure de spanac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1,5 kg spanac (crud)
  • - 4-5 linguri ulei de masline
  • - 60-70 g faina
  • - 10 catei de usturoi
  • - 200-250 ml smintina sau iaurt
  • - 500-600 ml apa in care s-a fiert spanacul
  • - otet si sare dupa gust
  • Cantitatea scrisa ajunge pt. 8 persoane.

Mod de preparare

Spanacul curatat si spalat, se fierbe cca 5 minute. Apoi se strecoara, dar apa in care a fiert, nu se arunca.

Spanacul fiert se da prin masina de carne (se face piure). Mie nu-mi place sa fie pasta, asa ca folosesc masina de carne manuala, nu electrica.

Intr-o cratita se pune uleiul de masline (se poate pune unt); cand e fierbinte, se pune faina; se amesteca bine si cind e foarte fierbinte, se pune usturoiul zdrobit.

Se lasa pe foc, pana ce totul se prajeste putin; faina trebuie sa-si schimbe f. putin culoarea. Se pune apoi spanacul (piure) si apa (500-600ml) in care a fiert spanacul; se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 15 minute, amestecind,des, sa nu se lipeasca. Se acopera pe jumatate.

Dupa 15 minute, smantina se amesteca cu f. putina apa rece si se adauga la spanac, amestecind tot timpul.

Se lasa sa dea citeva clocote si se ia de pe foc; se potriveste de sare si otet.

Se serveste fierbinte cu ochiuri de oua, chiftele, aripi (de pui) prajite.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise