Piure de spanac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 kg.spanac
  • 1 capatana de usturoi(sau 2 legaturi de usturoi verde)
  • 2 linguri varfuite cu faina
  • sare
  • ulei-2 linguri
  • 1,5 l lapte

Mod de preparare

Se alege spanacul, se spala si se pune la oparit in apa care fierbe.

Dupa ce s-a muiat, se scurge bine de apa si se toaca cat mai marunt.

Intr-o craticioara,se caleste in ulei usturoiul tocat, se adauga faina, si dupa ce usturoiul s-a inmuiat, se adauga spanacul tocat.

Se amesteca sa nu se prinda. Se adauga sare dupa gust, si laptele putin cate putin, amestecandu-se continuu.

Se lasa sa fiarba bine(se mai amesteca din cand in cand sa nu se prinda).

Noua ne place sa-l mancam cu friptura de miel rece.

Se poate manca cu ochiuri, sau cu orice alta friptura.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise