Piure de spanac, gustos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr spanac fiert
  • 2-3 linguri ulei
  • cam 200 ml. lapte fiert
  • 2 linguri faina
  • 5-6 catei de usturoi marisori
  • 1 lingurita rasa(sau plina
  • dupa gust) de Vegeta.

Mod de preparare

Se curata, spala si se pune in apa clocotita spanacul si se fierbe putin, cam 5 minute. Se scurge, se toaca, si se pune intr-o tigaie inalta sau cratita cu cateva linguri de ulei. Se pune pe foc si se adauga laptele in care s-a dizolvat faina si vegeta. Se tine pe foc, amestecand continuu. Spre sfarsit se adauga usturoiul sfaramat in masina sa usturoi, se mai amesteca putin si se lasa sa mai dea un clocot apoi se ia de pe foc.

Este un piure de spanac gustos, avand in vedere ca spanacul simplu, nu e prea gustos de felul lui.

E foarte bun atat ca garnitura la friptura de miel, sau cu oua ochiuri dar si ca umplutura la clatite. Budinca de clatite cu spanac pregatit astfel, este delicioasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise