Piure mere si pere

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mere
  • pere
  • scortisoara
  • lamaie
  • apa

Mod de preparare

Se umple cratita cu mere, pere si apa trei sferturi din cratita. Perele fiind foarte bine coapte si dulci nu se va simti lipsa zaharului. Se inabusa fructele apoi se strecoara, se paseaza cu blenderul. Se pun inapoi in apa care fierb,adaugand suc de lamaie proaspat si scortisoara si se mai pun pe foc 15 min, amestecand des pentru a nu se lipi. Se pun in borcane, se infasoara in paturi, a doua zi se sterilizeaza 40-45 minute si se lasa sa sa se racesca in apa in care au fiert. Dupa sterilizare, panasa se raceasca eu am scos borcanele si le-am pus cu gura in jos cam 15 min, apoi le-am pus in apa care au fiert.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise