Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și texturi, ideală pentru o cină gourmet sau o seară relaxantă acasă.

Ingrediente

  • Ingrediente Pizza cu ciuperci și gorgonzola
  • Aluat:
  • 500 g făină
  • 300 ml apă
  • 30 ml ulei de măsline
  • 10 g sare
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță de miere
  • Topping:
  • mix ciuperci (portobello/ champignon albe si brune)
  • 1/2 zuchinni
  • 2 căței de usturoi
  • 200 g sos de roșii
  • Sare și piper
  • Busuioc proaspăt
  • 1 ceapă roșie
  • 150 g brânză gorgonzola picanta

Mod de preparare

Cum se prepara Pizza cu ciuperci și gorgonzola:

Într-un castron mare, amestecați făina cu sarea și drojdia uscată. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați apă și mierea. Începeți să amestecați pentru a forma un aluat. Adăugați uleiul de măsline și continuați să frământați aluatul până când este neted și elastic. Lăsați aluatul să crească la loc cald timp de aproximativ 30 minute sau sau până când își dublează volumul.

Între timp, tăiați usturoiul, ciupercile portobello, zucchini și ceapa roșie felii subțiri.

Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie și căliți ușor ciupercile, usturoiul și zuchinni până devin moi și aromate și se rumenesc ușor. Condimentați cu sare și piper.

Întindeți aluatul într-o o tavă de pizza și puneți sosul de roșii uniform peste el. Presărați sare și piper după gust.

Adăugați amestecul de ciuperci, zucchini și așezați feliile de ceapă roșie pe deasupra. Adăugați câteva frunze de busuioc proaspăt.

Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când marginile sunt rumenite și crocante. După ce este coaptă, sfărâmați brânza gorgonzola deasupra întregii pizze, puneți și frunze de busuioc și serviți pizza caldă.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise