Pizza cu vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 300 g faina, 1/2 lingurita sare,
  • 140-150 ml apa calduta
  • cca 20 g drojdie proaspata,
  • 3-4 linguri ulei;
  • 1 vanata, cateva rosii, cascaval;
  • Sos: 1 ceapa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1 rosie (mare si bine coapta),
  • 1 lingurita de bulion.

Mod de preparare

Cerni faina intr-un castron, faci o gropita in mijloc unde pui drojdia; peste drojdie presari putin zahar si torni apa calduta, amestecand usor; lasi putin sa faca drojdia bulbuci, dupa care incepi sa framanti, pana aluatul nu se mai lipeste de degete; ai grija sa incorporezi si sarea pe parcurs. Pe final incorporezi si uleiul.

Acoperi castronul cu un servet curat si lasi aluatul la dospit, vreo 30 de minute.

Decojesti rosia (in prealabil scufundata in apa fierbinte 1 minutel) si o toci cubulete.

Toci marunt ceapa, dai pe razatoarea mica usturoiul. Calesti usor, intr-o lingura de ulei, ceapa si usturoiul (nu le prajesti ci doar le inmoi); adaugi rosia si lasi amestecul pe foc, sa se "topeasca" aceasta din urma. Amesteci destul de des, flacara nu trebuie sa fie mare. Pui putina sare, lingurita de bulion, mai dai un clocot si dai sosul format la racit.

Feliezi vanata (fara sa o cureti de coaja); feliile de vanata le stropesti cu zeama de lamaie. Incingi putin ulei in tigaie si prajesti feliile de vanata pe ambele parti (nu exagerezi cu prajitul si nici cu uleiul).

Scoti feliile de vanata pe prosoape absorbante, care sa "traga" uleiul.

Intinzi o foaie de aluat, cu mana, (in forma cat de cat rotunda), in tava unsa cu ulei. Ungi aluatul cu sosul de rosie pregatit, asezi apoi feliile de vanata, peste ele pui felii de rosii.

Razi niste cascaval deasupra si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 de grade, cca 30 de minute. Aproape de final pui deasupra niste frunze de busuioc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise