Se pun într-un castron untul moale, făina, zahărul, praful de copt, sarea şi se mestecă bine. Se lasă aluatul la rece 30-40 minute, după care se împarte în două jumătăţi. Din prima jumătate, pe o planşetă presărată cu făină, se întinde o foaie de mărimea tăvii în care se coace plăcinta. Se aşează în tava unsă şi presărată cu griş. Deasupra se pune umplutura cu brânză, presărată cu zahăr, gălbenuşuri, smântână, unt topit, griş, zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă şi stafidele opărite. La urmă se introduc în această compoziţie albuşurile bătute spumă, amestecând uşor până la incorporarea lor totală. Stratul de umplutură se acoperă cu foaie preparată de restul de aluat, se unge deasupra cu oul bătut şi se introduce în cuptorul încălzit potrivit. Când s-a copt, se presară cu zahăr pudră, se taie bucăţi şi se aşează pe un platou.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise