Plăcinte vesele de lăsarea postului

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 220g de faina cernută
  • 60g de amidon
  • 80g de unt moale
  • 3 ouă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • ½ plic de praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • 1 lămâie rasă(coaja)
  • puţin rom
  • 1 lingură de zahar pudră
  • ulei de prăjit

Mod de preparare

Amestecă făina, amidonul, praful de copt, sarea şi zahărul vanilat.

Bate ouăle întregi ca la omletă.

Amestecă-le cu făina, coaja de lămâie rasă şi untul moale .

Lucrează aluatul până devine un amestec omogen. Inveleşte-l cu un şervet de bucatărie şi pune-l o oră la frigider.

Întinde un aluat cam de 5 mm grosime şi taie-l în diferite forme.

Încălzeşte uleiul şi pune plăcintele sa înoate.

Întorce-le cu spumiera de mai multe ori să se aurească frumos.

Pune-le pe hârtie absorbantă să mai scape de grăsime, pudrează-le cu zahăr pudră. Se pot mânca în orice stare de agregare.

Se pot păstra câteva zile într-o cutie de plastic, în loc uscat. Merg la ceai, vin fiert...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise