Placinta cu bostan, mere si gutui

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 felie de bostan
  • 2 gutui
  • 500g mere ionatan
  • 2 linguri zahar (dupa gust)
  • 100g unt
  • 1lingurita scortisoara
  • 1pachet foi de placinta
  • 1mana miez de nuca
  • un praf de sare

Mod de preparare

Bostanul curatat de coaja, gutuile si merele spalate, le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari dupa care le punem intr-un vas pe foc la calit impreuna cu 1lingura de unt; amestecam mereu sa nu se lipeasca iar dupa ce a scazut suficient, dam vasul deoparte adaugam un praf de sare, scortisoara, miezul de nuca taiat cu cutitul si omogenizam totul bine. Pe masa de lucru punem 2 foi de placinta unse cu unt topit, 3 linguri de umplutura, intindem umplutura pe toata foaia, rulam, punem ruloul in tava de asemenea unsa cu unt; procedam asa pana se termina umplutura si foile; dam tava la cuptor 40 de minute la foc mic iar dupa ce s-a rumenit, scoatem tava, acoperim cu un prosop de bucatarie iar dupa ce s-a racit pudram, feliem si servim.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise