Placinta cu branza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet 500 g foi de placinta
  • ulei pentru uns foile
  • Umplutua:
  • 1 kg banza de vaci
  • 2oo g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • o lingura gris
  • 100 g smantana
  • 1/2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Sos:
  • o ceasca lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

In tava unsa cu ulei, intind cate o foita unsa cu ulei,(jumatate din foi).Intep foile cu furculita. Asez umplutura obtinuta prin omogenizarea produselor la robot sau cu mixerul, apoi asez foile ramase, tot unse cu ulei.Intzep prajitura cu furculita cam din 5 in 5 cm, torn sosul obtinut prin anmestecarea ingredientelor si dau tava la cuptorul incins pentru o ora. (se foloseste o tava de 25-30 cm lungime cu pereti mai inalti)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise