Placinta cu branza dulce

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1,5 kg branza de vaci
  • 5-6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g stafide
  • esenta rom si lamaie
  • ulei pentru uns foile

Mod de preparare

Stafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem noi foile.

Intr-o tava captusita cu hartie de copt se pune prima foaie de placinte pe care o ungem cu putin ulei, apoi a doua , o ungem si pe aceasta cu putin ulei si continuam tot asa cu foile pina le punem pe primele 6.

Branza o zdrobim bine cu furculita , adaugam zaharul , coaja rasa de lamaie ,4-5 oua intregi, zaharul vanilat si stafidele scoase din rom.Gustam si daca e cazul mai adaugam esenta de lamaie sau zahar.

Aceasta compozitie de branza o punem peste primele 6 foi unse. Punem iar foaie, peste branza , o ungem, foaie...pina se termina foile. Peste ultima foaie punem un ou batul bine cu o lingura cu zahar.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pina cind placinta face o crusta maronie deasupra.

Se lasa sa se raceasca si apoi se taie. Daca doriti se poate pudra cu zahar praf.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise