Placinta cu branza proaspata de vaci

Ingrediente

  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 8 oua
  • 100 gr stafide
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • zahar vanilat
  • 1 pahar lapte
  • 1 cub drojdie
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora.

Se bat 2 oua cu 100 gr zahar,se adauga laptele caldut,maiaua dospita si se amesteca bine .se adauga faina si se framanta bine. Se lasa aluatul la caldura pana isi dubleaza volumul.

In timp ce aluatul sta la crescut facem umplutura de branza:Se amesteca branza cu sase oua.Se adauga 100 gr zahar, un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker (80 gr), vanilia (eu am folosit bourbon vanilie de la Dr. Oetker) si stafidele. Se amesteca bine.

Se ia o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul si se aseaza deasupra compozitie de branza.Se ruleaza si se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Dupa am pus sulurile de placinta,se mai lasa sa creasca inca 30-40 minute Apoi le ungem deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace aproximativ o ora la foc potrivit.Se poate servi atat calda cat si rece. Daca doriti sa o serviti musafirilor va recomand sa o lasati sa se raceasca apoi sa taiati.

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul caietulcuretete.com.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise