Placinta cu branza sarata

Reteta de placinta cu branza sarata. Cum faci acasa reteta de placinta cu branza sarata.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta (400g/12 foi)
  • 400 g branza sarata
  • 450 g branza cremoasa (sau branza proaspata, dulce de vaca)
  • 7-8 oua
  • sare cat este nevoie
  • 100 g unt sau ulei

Mod de preparare

Reteta de placinta cu branza sarata este foarte usor si simplu de preparat. Este delicioasa calda, dar si rece este o gustare satioasa si gustoasa.

Foile sunt deja gata cumparate si umplutura se prepara destul de rapid. Este de ajuns sa amestecam cele doua feluri de branza cu ouale si gata. Alegeti o branza sarata pe care s-o puteti da pe razatoarea fina si amestecati-o cu branza cremoasa sau branza dulce, proaspata de vaca si ouale. Daca nu este suficient de sarata compozitia, mai adaugati putina sare.

Topiti untul si ungeti interiorul tavii (25x32 cm). Asezati o foaie de placinta, ungeti din nou cu unt sau ulei, asezati o a doua foaie si intindeti uniform din compozitia de branza cu oua.

Continuati asa pana cand terminati umplutura. Aduceti marginile foilor spre interior. Pastrati doua foi pentru a le aseza deasupra si ungeti-le bine cu untul sau uleiul ramas. Intepati placinta cu branza sarata cu furculita sau faceti taieturi cu cutitul pentru ca va creste la copt.

Coaceti placinta cu branza sarata la 180 de grade C pana cand se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise