Placinta cu branza si marar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:20gr. drojdie
  • 1lingurita de zahar
  • 1
  • 5dl. lapte
  • 250gr. faina
  • 120gr. margarina
  • 1ou
  • sare;Pentru umplutura:8oua
  • 400gr. branza de vaca
  • 1 praf de vanilie
  • 8dl. smantana
  • 60gr. gris
  • 1 manunchi de marar;

Mod de preparare

In lapte caldut se pune drojdia sfaramata si amestecata cu zahar.Se amesteca apoi cu faina , margarina, oul si cu putina sare. Aluatul trebuie sa fie nici prea moale , nici prea vartos. Se pune intr-un bol si se acopera cu un servet curat.Se tine la cald pana isi dubleaza volumul.Se prepara umplutura: galbenusurile se freca cu zaharul vanilat. Branza zdrobita si trecuta prin sita se amesteca cu smantana, grisulsi cu mararul tocat fin.Se adauga saresi se amesteca cu albusurile batute spuma.Pe o tava unsa si infainata se pune trei sferturi din aluat in asa fel incat sa acopere si partile laterale ale tavii.Peste aluat se pune umplutura si se niveleaza bine.Din restul de aluat se fac gratii, pe care le asezam oblic , in doua straturi peste amestecul de branza.Ungem gratiile cu galbenus de ou si coacem la 200 grade C in cuptor preincalzit pana se rumeneste bine. Se lasa putin la racit ,apoi se taiepatrate.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise