Placinta cu branza si stafide

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 Pachet de foi de placinta(de preferat cel bulgaresc);
  • -1 kg branza(de preferat dulce)
  • -10 oua
  • -1 kg zahar
  • -1 litru apa
  • -o esenta de rom
  • -1 plic de stafide

Mod de preparare

Mai intai lasam la decongelat pachetul de foi.Amestecam branza,ouale,o jumatate de kilogram de zahar,esenta de rom si stafidele.

Desfacem pachetul de foi.Luam o tava si o tapetam cu ulei,dupa care punem 4 foi in tava,le ungem cu ulei si punem un strat de umplutura.Dupa ce am pus umplutura adaugam 2 foi de placinta si iar ungem foile cu ulei dupa care mai punem o cantitate din umplutura,si tot asa pana terminam pachetul de foi.Ultimul strat tre sa fie neaparat de foi pe care le ungem cu ulei si dam la cuptorul electric(nu cel cu microunde)pentru circa 20 minute.Pentru cuptorul cu gaz lasam ceva mai mult.

Intre timp luam cealalta jumatate de kilogram de zahar si il punem in apa la fiert.Lasam la fiert pana se ingroasa.

Dupa ce siropul este gata il turnam peste placinta scoasa din cuptor.

Se serveste calda sau rece dupa preferinte.

POFTA BUNA!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise