Placinta cu branza si stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • -3 oua;
  • -15 linguri lapte;
  • -15 linguri zahar;
  • -15 linguri ulei;
  • -16 linguri faina;
  • -o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie;
  • -zahar vanilat;
  • -coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie;
  • -un pic de sare.
  • Pentru umplutura:
  • -1kg urda;
  • -o jumatate de kg branza feta;
  • -1 ou;
  • -zahar cat vrea fiecare;
  • -esenta de rom;
  • -stafide.

Mod de preparare

Blatul: Se freaca galbenusurile cu sare,zahar,ulei,lapte,bicarbonat si faina. Albusurile se bat spuma si se adauga peste celelalte ingrediente.optional puteti pune si putin din cojile rase. Aluatul obtinut se imparte in doua.luam o tava pe care o tapetam si punem prima foaie.

Umplutura: Branza este amestecata cu ou, zahar, mirodenii etc.

Punem umplutura in tava peste prima foaie si peste punem cealalta foaie.

Se da la cuptor la o temp. de 160-165 grade, cca 40-50 minute.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

PS: compozitia de branza este alegerea mea,nu aveam branza de vaci.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise