Placinta cu branza si verdeata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 foi de placinta,
  • 150 g branza telemea,
  • 500 g verdeata amestecata (macris, frunzulite de spanac, untisor, laptuca...),
  • 1/2 legatura de menta,
  • 1/2 legatura de marar,
  • 1/2 legatura de patrunjel,
  • 1 ceapa,
  • 2 oua,
  • 100 g unt topit,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Zdrobiti branza cu o furculita. Spalati si zvantati toata verdeata si taiati cu foarfeca menta, mararul si patrunjelul.

Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o - intr-o tigaie - cu o lingura de ulei, pana ce devine sticloasa.

Adaugati macrisul, spanacul, untisorul si laptuca (taiate fasii), caliti-le si pe ele 3-4 minute si lasati-le sa se raceasca.

Adaugati branza zdrobita, verdeata taiata si ouale batute, amestecati bine si condimentati umplutura cu nucsoara, sare si piper.

Ungeti - pe rand - cu untul topit foile de placinta si asezati-le una peste alta intr-o forma rotunda, in asa fel incat sa depaseasca marginile. Turnati deasupra umplutura si pliati foile peste ea.

Dati placinta la cuptorul incins la 180° si lasati-o sa se coaca circa 35 de minute. Dupa ce s-a racit (sa fie calduta), scoateti-o din forma si serviti-o imediat.

Sfaturi utile: acoperiti placinta cu folie de aluminiu imediat ce s-a rumenit la suprafata. Daca va mai raman foi, pastrati-le la congelator.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise