Intindem o foaie de foietaj in tava unsa cu ulei, peste care asezam branza de vaci, de oi, felii de branza topita,jumatate din cascavalul ras.
Asezam foaia urmatoare,taiem patrate sau dreptunghiuri, peste care turnam maiaua.
Maiaua se obtine astfel: batem 5 oua,la care adaugam laptele, smantana, uleiul, piperul.Se da la cuptorul incins,pana se rumeneste. Radem peste placinta cascavalul ramas si lasam in cuptor pana se topeste cascavalul.
Servim placinta calda sau rece, ca aperitiv. E un deliciu cu un pahar de iaurt alaturi. Se poate incalzi.
Se recomanda ca tava sa fie inalta, caci placinta creste.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise