Placinta cu branzeturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg foaie de foietaj
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/2 kg branza de oi
  • 300 g branza topita (sul)
  • 100 g cascaval afumat
  • 1/2 l lapte dulce
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 5 oua
  • piper

Mod de preparare

Intindem o foaie de foietaj in tava unsa cu ulei, peste care asezam branza de vaci, de oi, felii de branza topita,jumatate din cascavalul ras.

Asezam foaia urmatoare,taiem patrate sau dreptunghiuri, peste care turnam maiaua.

Maiaua se obtine astfel: batem 5 oua,la care adaugam laptele, smantana, uleiul, piperul.Se da la cuptorul incins,pana se rumeneste. Radem peste placinta cascavalul ramas si lasam in cuptor pana se topeste cascavalul.

Servim placinta calda sau rece, ca aperitiv. E un deliciu cu un pahar de iaurt alaturi. Se poate incalzi.

Se recomanda ca tava sa fie inalta, caci placinta creste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise