PLACINTA CU CARNE DE MIEL

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • Aluat:
  • 300g.faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 100g.unt,
  • 2 galbenusuri;
  • Umplutura:
  • 1 lingura de unt,
  • o chifla veche,
  • 1/8l. lapte cald,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 morcovi taiati cubulete,
  • 600g.carne tocata de miel,
  • 5 linguri smantana,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita piper,
  • 1/2 lingurita boia,
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 2 linguri de vin demidulce;
  • Suplimentar:
  • 1 galbenus,
  • 50g.branza rasa,
  • faina pentru planseta,
  • grasime pentru uns forma;

Mod de preparare

1.Pe planseta infainata se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri, se acopera cu folie si se pune in frigider.

2.Se caleste ceapa, morcovii si usturoiul in unt incins.Chifla se taie cubulete si se inmoaie in lapte.

3.Intr-un castron adanc, se amesteca carnea tocata cu legumele calite ,chifla bine stoarsa si smantana.Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.

4.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.

5.Se imparte aluatul in doua si se decupeaza 2 cercuri de marimea formei de copt.Unul sa fie mai mare,pentru a-l aseza pe fundul formei unse cu grasime.Se pune umplutura peste prima foaie,se niveleaza si se acopera cu cea de a doua foaie.Se unge placinta cu galbenus de ou si se presara branza rasa.Se coace timp de 45 minute pana se rumeneste frumos.Se serveste taiata ca tortul si insotita de un vin rosu sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise