Placinta cu ceapa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 800 g ceapa mica si lunguiata (circa 20 de cepe),
  • 1 pachet aluat de foitaj (aprox. 250 g),
  • 1 l lapte,
  • 50 g unt + inca 10 g pentru uns forma,
  • 1/2 cubulet de supa concentrata de pasare,
  • sare,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Curatati cepele, puneti-le impreuna cu laptele intr-o cratita mare si lasati-le sa fiarba, la foc mic, circa 15 minute. Puneti-le sa se scurga intr-o strecuratoare si zvantati-le cu hartie absorbanta (atentie: cepele trebuie sa ramana intregi!). Incingeti untul intr-o tigaie adanca si prajiti cepele, pana cand se rumenesc frumos.

Incingeti cuptorul la 210gr.C. Diluati tableta de supa concentrata in 25 cl de apa clocotita si varsati zeama peste cepe. Lasati sa fiarba vreo 30 de minute la foc potrivit, pana ce s-au inmuiat cepele si s-a evaporat lichidul. Sarati si piperati.

Ungeti cu unt o forma de tarta (antiadeziva daca se poate), asezati in ea cepele bine stranse una langa alta, intindeti peste ele aluatul, indoind putin marginile spre interior, si dati placinta 10 minute la cuptor. Reduceti temperatura la 180gr. si lasati-o sa se coaca inca 15 minute. Rasturnati tarta pe un platou si serviti-o imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise