Placinta cu ceapa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 600g faina,
  • 40 g drojdie,
  • 1 ligura zahar,
  • 300 ml l apa calduta,
  • 1 lingurita sare,
  • 3 linguri ulei,
  • Pt umplutura:
  • 1 kg ceapa,ulei,piper

Mod de preparare

Din faina, drojdie, apa, sare zahar si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald intr-un vas si se lasa la dospit o 30 minute- 1 ora.

Intre timp se curata ceapa,se spala,se taie julien si se caleste intr-o tigaie cu ulei incins pana se inmoaie,se condimenteaza dupa gust.Se lasa la racit.

Se incinge cuptorul la 220C. Se scoate din vas coca si se framanta bine inca o data dupa care se imparte in doua bucati din care se intind 2 foi.Se unge bine o tava sau o forma pentru pizza, se pune prima foaie intinsa, se trag marginile usor in sus pe peretii tavii se adauga umplutura de ceapa si se acopera cu cealalta foaie. Se da la coptor 35-45 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise