Placinta cu ciuperci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 aluat de tarta cu diametrul de 23 cm copt pe jumatate,
  • 1 albus batut usor,
  • 225 g ciuperci,
  • 25 g unt,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1/2 ceapa verde tocata marunt,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 1/2 lingurita faina,
  • 150 ml frisca nebatuta (sau smantana subtire),
  • 1 ou batut,
  • 1 lingura vin sec.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 190gr.. Aluatul pe jumatate copt se lasa in forma si se unge cu albusul batut.

Se curata ciupercile, se indeparteaza piciorusele si se taie in patru palariile. Se-ncing intr-o cratita untul si uleiul de masline, se caleste ceapa, pana ce devine sticloasa, dupa care se adauga ciupercile, se lasa sa fiarba, si ele, aproximativ 3 minute, amestecandu-le din timp in timp, cu o lingura de lemn, si se gusta de sare si piper.

Se adauga faina, se fierb in continuare alte 2 minute, amestecand intruna, si se ia cratita de pe foc.

Intr-un castron, se amesteca frisca nebatuta (sau smantana) cu oul si cu vinul, se condimenteaza cu sare si piper, se incorporeaza ciupercile si se lasa sa se raceasca.

Se toarna umplutura de ciuperci peste aluat, se da placinta la cuptor si se coace 25-30 de minute, pana ce se rumeneste putin. Se serveste fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise