Placinta cu dovleac (din aluat dospit)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 203 g faina,
  • * 169 g unt (margarina),
  • * 200 g zahar (100 g farin),
  • * 2 oua,
  • * 1 g bicarbonat,
  • * 1 ml otet,
  • * 1 g sare,
  • * 10 g zahar vanilat,
  • * 1 kg dovleac proaspat,
  • * 50 g pesmet,
  • * 1 g scortisoara.

Mod de preparare

Untul se bate spuma cu 50 g zahar farin, se adauga un ou, sare si zahar vanilat si se continuă baterea pina ce compozitia devine ca o crema, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si faina amestecind usor pina ce se incorporeaza toata cantitatea. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece cca 30 minute. Dovleacul ras pe razatoarea cu gauri mari se inabusa in margarina (ulei) cca 10 minute, se adauga cca 50 ml apa si se continua inabusirea inca 20 - 25 minute. Cind s-a inmuiat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga 100 g zahar, scortisoara, zahar vanilat si 20 g pesmet. Se amesteca pina se obtine o compozitie uniforma. Aluatul se imparte in doua bucati egale. O parte se intinde pe masa pudrata cu faina, obtinind o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se asaza in tava, se perforeaza cu furculita din loc in loc pe toata suprafata pentru a nu se bomba la coacere. Se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata si se raceste in tava. Dupa racire, foaia se pudreaza cu cca 15 g pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform si se pudreaza restul de pesmet, apoi se asaza a doua foaie, care a fost intinsa la fel ca prima si se perforeaza cu furculita. Se unge deasupra cu cantitatea de ou ramasa si se introduce la cuptor la o temperatura moderata circa 20 minute. Dupa coacere si racire, se portioneaza in forme diferite, se pudreaza cu zahar farin si se asaza pe platou.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise