-se prepară un aluat moale nelipicios din toate componentele din rețetă(aluat)
-se lasă la odihnit 20 min
-se prepară umplutura din toate componentele (umpluturii)
-se freacă dovleacul cu zahărul până se lasă toată zeama
-se scurge bine de zeamă și se pastrează pentru sirop
-după ce aluatul s-a odihnit 20 de min se imparte in 10 părți egale
-se intind 10 foi ,una câte una,și pe fiecare foaie se unge cu puțin ulei și se pune pe jumatatea foii din umplutura obținută mai sus( 2-3 linguri pe fiecare foaie)
-se rulează foaia și se așează in tava unsă cu ulei in formă de melc una câte una foile până se termină foile și umplutura
-se unge suprafața cu puțin ulei și se coace la cuptor care e deja cald la o temperatură de 200 grade C
-intre timp se prepară siropul
-zeama rezultată din frecarea dovleacului cu zahărul se pune intr-o craticioară mică și se fierbe până se leagă siropul(se poate observa la suprafață bule mari de aer,atunci e gata de folosit)
-se trage de pe foc ,se lasă la răcit
-când plăcinta este coaptă se scoate din cuptor si se unge pe suprafața cu untul din rețetă
-si imediat cu un polonic stropim toată placinta cu siropul care s- racit
-placinta trebuie sa fie fierbinte si siropul rece
-după ce s-a răcit și plăcinta se presară suprafața cu zahăr praf
-se serveste după ce s-a racit
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise