Placinta cu dovlecei

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina,
  • 150 g unt,
  • 1 ou,
  • 3 lg lapte,
  • 1 praf de sare,
  • pesmet
  • Pentru umplutura:
  • 3 dovlecei potriviti ca marime,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 lg unt topit,
  • 3 ciuperci champignon,
  • 4 oua,
  • 250 g branza de capra,
  • 50 g parmezan ras,
  • 2 lg smantana grasa,
  • busuioc uscat,
  • nucsoara rasa,
  • 1 lg seminte de pin.

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de sare, se adauga untul rece taiat bucatele, oul, laptele rece si se framanta bine, pana se obtine un aluat omogen si elastic. se lasa la rece minimum 30 de minute.

Separat, se incinge untul intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, dovleceii si ciupercile taiate. Se calesc impreuna pana se inmoaie, apoi se iau de pe foc. Intr-un bol separat, se bat ouale cu branza zdrobita, se adauga smantana, busuioc si nucsara , se amesteca cu dovlecei si ciupercile calite.

Se intinde aluatul in foaie, se tapeaza cu el o forma rotunda de placinta, se intepa in mai multe locuri cu furculita, se prepara pesmet, apoi se toarna umplutura. Deasupra se aseaza feli de dovlecel, seminte de pin si parmezanul ras.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise