PLACINTA CU DOVLECEL

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane:
  • Pentru aluat:
  • 200 gr. faina,
  • 6 linguri de apa calda,
  • 1 praf de sare;
  • (se pot folosi foi de placinta din comert)
  • Pentru umplutura :
  • 2 dovlecei (15-20cm.),
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara;

Mod de preparare

1. Se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca, la caldura.

2. Se imparte coca in 4 si se intind 4 foi subtiri, pe o planseta infainata.

3. Se rad 2 dovlecei pe razatoarea mare, se sareaza, pipereaza si se adauga un varf de cutit de nucsoara si 1 lingura de faina. Se amesteca bine.

4. Se unge cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de placinta, se intinde dovlecelul ras, lasand o margine de 2 cm. de foaie fara umplutura si se ruleaza, impungand, din loc in loc, cu furculita pentru ca, in timpul coptului, sa poata iesi aerul.

5. Se aseaza placinta pe tava captusita cu hartie de copt si se unge cu ulei. Se tin la cuptor pana devin aurii.

Nota: Placinta se poate umple cu fructe, branza, nuci, mac etc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise