Placinta cu foi fine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:1pachet foi fine de placinta,
  • Umplutura 1. 300 gr branza dulce,1 ou, 5 linguri zahar,2 plicuri zahar vanilat,1 pachet mic stafide,3 linguri gris,coaja de la o lamaie si sucul de la lamaie..
  • 2. 3 mere mari,3 linguri zahar,scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,cativa stropi esenta de rom(optional),3 linguri gris
  • 3. gem de capsuni cu putina nuca macinata
  • 4. branza sarata,1 ou,susan,zahar pudra.

Mod de preparare

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute.

Branza dulce se amesteca cu zaharul ,zaharul vanilat,oul,stafidele, grisul, coaja si sucul de la o lamaie.

Merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare se adauga zaharul, zaharul vanilat,esenta de rom,scoartisoara si grisul.

Gemul de capsuni se amesteca nuca macinata(ca sa nu curga gemul).

Branza sarata se da pe razatoarea mare.

Asezam pe o planseta tot cate 2 foi le ungem cu pensula cu putin ulei si asezam inca 2 foi le umplem pe rand (vezi foto) cu mere apoi cu branza apoi cu gem apoi cu branza sarata.Deasupra le ungem cu pensula cu ou .Peste ruloul cu branza sarata punem putin susan. Cele ce mere si gem le facem de post iar cele cu branza le facem de dulce.SUNT SUPER DE BUNE.

Se coc la foc potrivit 20-25 minute.Se lasa la racit complet si apoi se taie in bucati (cum doreste fiecare).Asa reci rulourile dulci le pudram cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise