placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina, oua, untura, smantana, zahar farin, zahar vanilat ,bicarbonat, sare
  • pentru unplutura:mere, zahar, zahar vanilat , scortisoara, pesmet, zahar farin

Mod de preparare

Coca se imparte in 2 parti egale , una din foi se asaza intr-o tava la cuptor. Merele rase se amesteca cu pesmet, zahar, scortisoara ,zahar vanilat si se pun intr-o tava la cuptor peste foaia coapta pe jumatate.

Se acopera cu cea de-a doua foaie si se baga la cuptor , la temperatura moderata.

Placinta coapta se pudreaza cu zahar farin si se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise