Placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pt. aluat:
  • 200 gr faina
  • 125 gr unt
  • 50 gr zahar brun
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 galbenus de ou
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 mere mari dulci-acrisoare
  • o lingura de amidon
  • 75 gr zahar brun
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 50 gr stafide
  • un ou batut pentru uns aluatul

Mod de preparare

1. Preparam un aluat fraged din faina, unt, zahar, coaja de lamaie, praful de sare si la urma, adaugam galbenusul si o lingura cu apa rece. Framantam aluatul usor, doar atat cat sa se amestece bine toate ingredientele, dupa care il punem intr-o folie si il tinem la frigider cel putin o jumatate de ora.

2. Spalam merele, le curatam de coaja si de casuta samburilor, apoi le taiem felii. Le asezam intr-o cratita, apoi adaugam peste ele zaharul, stafidele, coaja de lamaie, praful de ghimbir si doua-trei linguri cu apa. Le lasam sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pana cand merele se inmoaie usor. Le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca complet. Adaugam in compozitie amidonul si amestecam bine.

3. Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua, astfel incat, o bucata sa fie mai mare, cam 3/4 din aluat, iar cu cealalata mai mica, o sa invelim placinta. Bucata mai mare o intintem intr-o forma rotunda din ceramica (diametru aproximativ 20 cm), apoi adaugam compozitia cu mere. Intindem bucata mica de aluat si taiem fasii cu care imbracam placinta.

4. Ungem zabrelele din aluat cu ou batut si introducem placinta in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40-50 de minute la foc potrivit.

5. Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se racoreasca, dupa care o taiem felii si o servim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise