Placinta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • apa minerala 230ml
  • - faina 430g
  • - ulei 7 linguri
  • - margarina 50g amestecata cu 2 linguri de faina
  • - mere 10 buc.
  • - zahar 8 linguri
  • - scortisoara
  • - zahar vanilat 1 pliculet

Mod de preparare

Pentru a face foile amestecati apa minerala, faina si uleiul pana cand nu se mai lipesc de maini. Amestecati cele 2 linguri de faina cu margarina, pana cand se omogenizeaza perfect si rezulta o crema usor de intins. Pudrati masa cu faina si intindeti din aluat o foaie cat puteti de subtire, pe care intindeti crema cat mai uniform. Le impachetati si le bagati la frigier pentru cel putin 30 min.

Intre timp radeti merele, amestecati-le cu zaharul si scortisoara intr-o cratita si puneti-le la foc mic pentru a mai ingrosa compozitia. Este foarte important sa nu ramana prea multa zeama deoarece foaia de jos ar putea sa nu se coaca.

Unge-ti o tava cu ulei si tapetati-o cu faina, impartiti coca in 2 parti egale si intindeti 2 foi. Puneti prima foaie in tava, adaugati merele calite, a doua foaie si bagati-le la cuptor cam 45-50 de minute la foc mic. Placinta cu mere se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise