Placinta cu mere ,"imbunatatita"

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg de mere
  • zahar brun(cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g nuca macinata
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite ness
  • unt topit
  • ulei
  • faina
  • Pentru decor
  • zahar pudra si ness

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharal si zaharul vanilat.

Sucul rezultat de la mere se bea,in nici un caz nu se arunca. Este foarte bun si totodata sanatos.

Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit.Lasam pana cand scade tot sucul.lasat de acestea.Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.

Foile de placinta le impartim in doua .Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei (folosim o pensula) ,le punem pe rand ,una peste alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina dupa care intindem un strat de mere(jumatate din cantitate) peste foi, presaram nuca,nessul si apoi adaugam restul de mere calite.Ungem si celelalte foi de placinta cu care acoperim placinta.Cu ajutorul unui cutit crestam frumos placinta pe deasupra, exact pe liniile pe care o taiem cand e gata facuta.

Dam la cuptor si tinem pana cand placinta este bine facuta si frumos rumenita.Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca .

Pudram cu zahar pudra si granule de ness.............si gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaata!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise