Placinta cu mere si dulceata de visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 12 linguri de apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • 1,5 kg mere
  • 1 borcan de dulceata de visine

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele uscate in ordinea enumerata pana rezulta un aluat omogen si usor de manevrat si intins.

Merele se curata si se da pe razatoare, adaugam la sfarsit dulceata de visine. Optional, daca ni se pare ca avem prea mult lichid adaugam 3 linguri de gris.

Se imparte aluatul in doua si se intinde fiecare parte.

Se unge tava cu unt, presaram o lingura de gris si adaugam foaia intinsa peste care punem merele cu dulceata si deasupra cealalta foaie.

Se lasa la cuptor 30 de min (difera in functie de cuptor), se lasa la racit, se taie si se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise